Det är väl allt för underligt

Man känner väll lite press!

Hej, gokväll!
Idag har tre funderinga slagit mig hårt. Eller, funderingar och funderingar, mer spekulationer om hur saker är.
Det första som skedde i skolan, fast slog mig ja nyss, är att igår under lunchen har jag ett svagt minne av att jag och selina samtalde och jag sa "ja, men idag börjar mitt nyttiga liv". 1. Hur många gånger har man inte sagt det? 2. Jag köpte choklad idag under lunchrasten. Alltså.. det är inte det att  jag trotsar mina tankar, jag glömmer! Hade inte mitt nya liv alls i tanken idag. Vilket som så kom jag på mig senare på eftermiddagen så, funderar på att ha en påminelse i min mobil "nyttig liv" typ.. Hoppas det hjälper! ha.. Påtal om påminelse i mobilen så har jag som väckarklocka en signal samt bild på vår bil med undertexten "ny dag nya förhoppningar". Förhoppningar om att körkortet ska komma med cornflakespaketet vilken dag som helst.

Det andra som slog mig var att jag uppskattar joggingskor så himla mycket! En hel dag med klackskor kändes inte så tufft. Faktiskt inte. Utan själva "uppskattningen" utav att använda ett par rejäla skor kom inte förrens nu ikväll då jag vandrade över till mormor. Så, tummen upp för adidas joggingskor"
    Sist men inte minst så kom jag på hur snabbt det blir mörkt. Det har hänt flera kvällar. "Man går in på ica, 5 minuter senare kommer man ut, och det är kolsvart!" Japp, det är tragiskt. Men mysigt! Tänkte mest att det är tragiskt att man gå in på ica så många kvällar.

Happ hopp vad ska man dra för slutsatser av dethär då. Det nyttiga livet kommer aldrig börja föränn man inser att det ska börja och man kommer aldrig förstå vad pain än förens man förstår var bekvämt är. Sen också att jag bidrar nog mest till ica sjöhagen av de flesta konsumenter där. Inom godis och chips-fronten dårå!
Sara, projectstyle

Bloggg

Jag har varit lite off ett tag, va med N heladagen på akuten igår en väldigt bra anledning till att vara lite off tycker jag. Sen så är det mycket plugg, inte för att jag pluggar men jag mår ju dåligt av att jag är tvungen och sämre över att jag inte gör det och sämst över att jag är tvungen att känna mig tvungen att plugga i ca 9 månader till. Tråk.
Sen så är det ju det här med bloggen, namnet ni vet? Seriöst det är inte speciellt bra. Jo det är bra men inte för oss. Jag svamlar stackars dig som läser, aja nu ska jag sova jag lär behöva en hel del skönhetssömn efter som N glömde ge mig mitt smink som jag glömde hos honom ;P / Emelie


"en mysig mössa från indiska"

:)

Var? Drottningatan, Stockholm 17/9
Namn: Anna petterson
Vad har du på dig? Skorna kommer från wedins. Byxorna är från veromoa. Jackan kommer från H&M, samt min tunika, fast den syns inte. Min mössa är från indiska.

ett problem - hjälp!

en bloggtorka
en fundering
ett stort problem
...ett "utredande blogginlägg behövs"

Det är något som berör oss. Något som gör att vi känner oss osäkra. Det är mycket som vimlar runt i mitt och emelis huvuden. Ett nytt bloggnamn, en ny design ett sätt att göra vår blogg intresant!

Vi har diskuterat, vi har gjort reserch och funderat. En bloggtorka har svept förbi. Vi måste göra en förändring. Hitta vårt smultronställe!

Hjälp hjälp hjälp. Har ni några förslag på bloggnamn? Alltså.. alla, ni, vi ja.. vi vet ju att vi har statistik på vår blogg. Vi har trogna besökare. Åtminstone någon av "alla" er lär ju har något förslag på något? Då "projectstyle" är ett bra namn, så känner vi ända att det fortfarande inte är ett projekt om stil. Det är ju ett projekt om två vanliga svensson svensson som vill utforska bloggvärldens alla gator och torg! Inspiration, ge oss inspiration!

Vi är väldigt ledsna över helgens otroliga dåliga uppdatering. Mycket skola, utöver det, ingenting. Det har inte vart mycket som dykit upp. Från och med nu vill vi hitta vår grej. Vår grej som är intressant. Vår grej som vi kan skriva om.

För denna helg som gått uppdaterar vi med en yttligare streetstyle bild från Stockholm 17/9. Enyoj!

..och åter igen. Ber om ursäkt för denna bloggtorka. Men det händer alla, right? Har ni något förslag på bloggnamn? Ingenting är konstigt, det är bara gudomligt sjukt bra!

Kramz projectstyle.

Gör dina egna örhängen

För någon dag sedan då jag inte hade speciellt mycket att göra gjorde jag "mina egna örhängen". Det var inge komplicerat alls men det gäller att ha alla hästarna i hagen.

Det viktigaste när man gör sina egna örhängen är att våga ge allt.  He he, skämt och sido. Det inge svårt alls.

Det du behöver är:

- En limpistol
- Två likadana smycken, eller använd som jag, två knappar.
- Två örhängen med platta ytor.
- Acetonsprit (inte nödvändigt)

1. Börja med att sätt i kontakten till din limpistol. Självklart fungerar det med annat lim också, men för att ta det säkra före det osäkra så är limpistolt ett stabilt lim som stelnar så fort det utsätts för luft.  Tänk på att använda ett underlägg då kladd kan förekomma!

2. Ta fram dina två örhängen som ska ha en platt yta eftersom att det är här du ska limma fast dina smycken. Lägg dom med ytan uppåt.

3. Limma på örängets platta yta och tänk på att lägga dit ditt smycke så fort limmet är på. Det stelnar väldigt snabbt och har en tendens att bli tjockt. Så, snabba takter! Gör ett örhänge i taget så blir det inte lika stressigt.

4. När du limmat och trixat klart med dina nya örhängen kan många tycka att det är viktigt att rengöra dom med lite acetonsprit. Man har ju kladdat och donat ganska mycket, så bakterier kan ju förekomma. Somsagt, det säkra före det osäkra är alltid bäst!

5. Voila, nu har du lyckats med att fräschat upp kanske ett par gamla örhängen. Dethär är inge svårt alls. Varför inte förnya hårspännet på samma gång? Hitta lite utsmyckningar så har du fort som ögonblicket en ny accessoar.

Sara "sarizzle" Cederborg

        

bingo bingo

Man satt väl inte lottlös igår kväll. Guldkväll på bingolott var det och jag befann mig i soffan för att testa bingolottotos lotter. Hela 100 kronor drog jag in under kvällen! Alltid något. "Jag är glad att man får något" som en kärring som vann en massagestol värde 26 tusen sa. Bortskämda människor finns det!


Bingo bingo!

Nu ska jag ut och övningsköra tillsammans med far min. Efteråt kanske jag ska träffa johanna en snabbis, då jag också ska svänga förbi min mormor och hämta min cykel. En annan fick ju skjuts hem igår kväll.
Sara "sarizzle" Cederborg

lördag it is

Nyss vaknat och har precis fixat mig litegrann. Klockan tickar 09.44. Det är tidigt?
Idag ska jag iväg någonstans med min kära mormor. Vi vet inte vart riktigt, kanske stan eller något liknande. Senare ikväll väntas bingolotto! Herregud, det var ju inte igår man spelade det direkt. Fascinerande. Ni får hålla tummarna för mig att jag vinner lite pengar! Eller en bil vore ju inte helt fel heller..
Vilket som så blir det en hel dag med min mormor och morfar. Det ska bli trevligt. Jag kommer altså troligtvis inte uppdatera så mycket från mig idag.

Hoppas alla får en trevlig helg! Kan ju uppmuntra, eller nermuntra? om att det är mindre än 3 månader kvar till julafton.
Sara "sarizzle" Cederborg

dagens pizza-hut-tävling gick nästan för bra..

På trettio minuter proppa vi cirka 6 pizzaslizor.. men det var inte allt. Iallafall inte för några av oss som krigade lite mer än vissa andra.
Alltså.. trettio minuter. Varför tänkte man inte att äta lungt och sansat, då kanske man hade orkat mer? Jag kan avslöja att jag orkade bara 5 och ½ pizza slizes. Drog cirka 4 stycken under somsagt trettio minuter. Lovar lätt att jag hade orkat mer utifall jag planerat lite mer ;)

Och vinnaren är..
Vi hade våra aningar. Okej, jag hade mina aninger. Vissa stämde till en del, och vissa kom som en överaskning. Sandra tog täten med framsteg och vi var därpå på hugget. Jag låg sist ett tag, tog det lungt och sansat.. dock måste jag tyvär medela att josefin "sandalen" sandell kom på 5e plats av fem deltagande. Jag kom inte med av "de tre bästa". Jag kom alltså på fjärde plats.

Nu stod priset mellan Sandra "von-kalzone" Karlson, Emelie "empa" Norström och Bianca "biancish" Cederborg. Von Kalzone kände sig enormt säker på sin plats så hon passade på med lite mjukglass där mellan (då hon egentligen trodde att hon låg långt ifrån de andra och hade vunnit). Till min förvåning kommer bianca ikapp genom att använda "hamstermetoden". Otroligt grym och användbar metod inom pizza huts tävling. Samtidigt blev jag enomrt chokad då emelie, med ett säkert kort, låg tvåa. Tjejen som aldrig äter mat i skolan (oftast). Tjejen om är grymt kräsen. Tjejen som tydligen älskar pizza hut. Efter massa om och men, toalettbesök (yes), luftåterhämtning gav hon upp om tronen som andra platstagare och biancish trycker i sig den sista, 9onde (eller vaden 8onde) slizen.

Tillbaka till vinnaren. Ja.. vinnaren var och är ingen annan än Sandra Karlsson som efter ett antal timmar vann med sina 10 pizza slizar inklusive kanter. Med ett enormt mod och en ritkig rivstart avslutade hon årets första, men inte sista? pizza hut tävling. Varningarna innan stämde. Man skulle akta sig, och hon orkade mer än vad man trodde. Men jag måste medge att emelies insats tog mig med suprise.

Jag antar att jag inte är så speciellt bra på att tävla genom att äta mest pizza. Men vad gör det om några år?
Sara "sarizzle" Cederborg


Hur mycket orkar du?

Om cirkus trettio minuter ska jag svänga förbi emelie
med min dator osådär. Sen blir det skola i en timma.
Efteråt.. den efterlängtade pizza hut-tävlingen. Jag hoppas
vi fortfarande är ganska många och att inte fler bangat.
Den som vinner, vinner en summa pengar, sin måltid betalada alltså.
Plus minus noll! Hur mycket orkar du?
Sara

:D

Jag fick ett infall idag och köpte pyssel saker för 310kr haha :D Jag gjorde ett armband!


Här är alla saker jag köpte:
:)

Armbandet:
:D

Emelie


Bombhot i skolan

idag kom det fram att det hade vart ett bombhot mot både min, våran skola, men också mot carlforska skolan i västerås. Dock så hade det tydligen vart något allvarligare där så dom fikc lov att bryta av för dagen.
Vi därimot fick fortsätta som om ingenting hade hänt. Riktigt läskigt! Speciellt när vi hade kulturmöte lektion då någon skriker och smäller igen dörren (ja vi var spända). Hanna och kristina vet!

Sådärja, det var ungefär det jag ville tillägga bara. Sara C

gratis, det gillar jag

Igår var jag, som jag skrev, hos min mormor och morfar. Vi tog det rejält lungt.. kollade på min halv stickade tröja, som ser ut att ta ett bra tag =< käka choklad och drack cola. Det är ungefär som dåtidens mjölk och bullar.

Mormor hade precis rensat garderoben så jag fick med mig massa "skit" hem. Gratis, det gillar jag. Det är kläder när det är som bäst, nästan! Här är lite utav vad jag kom hem med..


Två gråa kavajer/kappor. En höst, en lite mer vintrig.


..och en rutig kjol!

Ikväll hoppas jag verkligen att det är heroer.. annars blir jag riktigt besviken :( Kom hem runt 5 idag då jag åkte buss hem från skolan. Sen dess har jag läst lite history och grubblat över samhäll's uppsatsten som fortfarande står som en frågetecken. Imorgon väntas pizza hut tävling av de få som ska vara med. Kul, och framförallt gott! Efteråt blir det planering tillsammans med emelie om just dethär som jag gör nu.. Bloggar. Adios amigos Sara C

Skola

Sitter i skolan, vi håller på och skriver om ett tal, inte så jätte kul.  Hade värsta hålan nyss så jag och sara var på stan. Jag hittade en jätte fin klänning som jag skulle vilja ha på balen. Men kan man ha en knälång klänning på balen? Eller måste man ha en lång? Aja nu ska jag plugga lite, bye / Emelie

"Stå still din jävel"

"..vafan, dethär är ju inte heroes. Svenska. Vadå stå still?!"

Besviken sara som laddat upp med två mackor och varm choklad inför kvällens Heroes avsnitt. Inge Heroes här inte. Oskyldigt dömd är vad som visas på tv4 nu. Äsh, det verkar också intressant så egentligen är inte kvällen förstörd. Men jag hade längtat till heroes =<

Imorgon bär det av till sjukgymnasten för första gången. Jag undrar vad för roligt jag kommer att få göra.



Myskväll med mig själv, kramz Sara

K.L.A.N.T.E.N

Idag hade jag väldigt mycket packning till och hem från skolan, jag kände mig som en elefant när jag tog mig upp för trapporna fram till min port. När trappan började närma sig sitt slut kände jag hur tyngden sakta men säkert lyftes från mina axlar. Men alldeles försent märker jag att jag har tagit ut lyckan av trappans slut i förskott. Jag verkar glömma att det är ett trappsteg kvar så jag tar ett bestämt kliv framåt rätt in i trappkanten och faller långt och hårt huvudstupa ner i marken. Jag är helt chanslös till att ta emot mig för mina armar är fulla av väskor och post så där låg jag helt golvad, bokstavligt talat med en tå som dunkade värre än basen i tysk techno. Inte så skönt men inte så ovanligt om man heter Emelie Norström...


Fönstershoppa på H&M shop online

Denna dag unnade jag mig lite shopping. Fönstershopping. Efter en hård dag, massa teori och historia plugg så anser jag att jag har förtjänat det!

298 kronor dit, 198 krnor dit, 59:50 dit och hit och dit! Det är H&M



Frågan är nu, var det verkligen värt all denna fönstershopping? Man mår ju bara ännu mer sämre nu när man icke har pengar. Det är inte lätt när det är svårt. Det är ganska logiskt.


Som tröst tänkte jag åka förbi mormor och morfar och kolla om min mormor blivit klar med koftan hon stickar åt mig! Garn är dyrt, det tar tid, det är personligt! Bättre än H&M på långa vägar.. i en viss grad. På tisdag flödar pengar in.. ett helt studiebidrag. Yes, det kommer man ju långt på. Not

Godkväll, en liten uppdatering kommer, jag lovar, senare, efter eller innan heroes! Sarizzle


Coldplay

Jag satt och kollade igenom lite bilder från när vi va på coldplay för en vecka sen då hittade jag den här bilden, jag ville ta kort på all publik. Nu upptäckte jag att han killen i svart hår som stog bakom mig ser precis ut som han som vann idol för nått år sendan, markus nånting hette han. Undra om det va han haha.

haha

Emelie


Onsdag

Jag är grymt stolt över mig själv som klarade av mitt extrema schema igår! Jag är helt slut idag, hade tänkt blogga igår men N kom hit och överraskade mig så jag va med honom istället! Idag har jag inget inplanerat fröutom skola och lite plugg. Jag skulle vilja kolla på idol ikväl också iofs men vi har ju bara 1 tv hemma hos mig så vi får se hur det blir med det. Nu ska jag käka frukost, måste ju ladda upp inför idrotten i skolan. / Emelie

Event-list

Sarizzle.. Nu tycker jag att jag mer än någonannan förtjänar att drömma mig bort bland alla kommande veckor och månader, då det för konstighetens skull dyker upp ovanligt mycket events att dra iväg på! Allt från personliga födelsedagskalas till stora konserter..

Tänkte lista kommande månader. Dels för att jag själv ska kunna hålla kollen, dels för att ni ska hjälpa mig att fylla på med ännu fler kul grejer! Här är alltså lite utav vad jag skulle vilja uppleva.. en event-list att drömma sig bort i helt enkelt!


September
26 - Pizza Hut tävling
28 - Veto Sunday chunk live @ Mosebacke Stockholm http://www.mosebacke.se

Oktober
7 - halkkörning för mig
9 - johanna 18 år
9 - The wombats @ debaser medis stockholm http://www.debaser.se
10 - ebba 18 år
11 - maskeradfest
12 - Håkan Hellström @ ABB-arena http://www.prismamusik.se/ FLYTTAD! 22 april, 09
20 - Of motereal @ debaser medis stockholm http://www.debaser.se
24 och frammåt - höstlov
29 - Kent släpper samlingsalbum på 133 låtar
30 - Tingsek @ Sigurdsgatan 25. http://www.prismamusik.se/
30 - Okkervil river @ debaser medis stockholm http://www.debaser.se

November
21 - Markus krunegård @ Sigurdsgatan 25. http://www.prismamusik.se/
24 - Bianca 18 år
25 - The soundtrack of our lifes @ sigurdsgatan 25. http://www.prismamuik.se/
27 - Johnossi @ Raw, eskilstuna. http://www.rawbar.se/

December
13 - Bal
19 och frammåt - Jullov
24 - julafton
31 - nyår

Syns det att jag gillar att planera?  Ska du hänga med?

.. om man ändå var gjord av pengar

Ciao bella, adios amigos, hejdå!

Godmorgon fellows



Skoval idag blev mammas, något förstora, stövlar! Till det t-shirt skjorta vs. kavaj! Känns riktigt vuxet, ha ha ha
Nu ska jag till tandläkarn. Skönt med lite sovmorgon! Wish me luck, Chers! Sara.

Plugg måndag

Idag har varit dagen då allt tråkigt ska göras. Idag har jag var i skolan precis som Sara från 08.10-17.00 efter det drog jag hem och städade klart rummet (varför tar det 3 dagar att städa men 3 minuter att stöka till?) efter att jag cleanat klart gjorde N mig sällskap eller ja han satte sig framför datorn och kollade på film medans jag pluggade vilket jag har gjort fram tills nu. Fast tekniskt sett så pluggar jag fortfarande eftersom att det här är ett skolarbete :p

Imorgon blir en väldigt stressig dag kolla bara:
Skola 08.00-14.30 (btw vi har lång lunch, spicy hot eller?)
15.00- ? Um hoppas det inte tar över 1 timme!
16.00-17.30 Repa
18.30-? träna

Det blir förhppningsvis inte så stressigt. Jag har i äkta kärringanda plockat fram både kläder till att ha på mig under dagen imorgon och tills på kvällen då jag ska träna. Nu ska jag sova, god natt!


Plugg plugg plugg..

och återigen lite mer plugg!

Det är ungefär så min dag har sett ut idag. Bortsett från den långa skoldagen (8.10 - 17.00) så har jag bara suttit vid mitt skrivbord och pluggat. Japp, life sucks! He he he, nä. Men iallafall så har jag "lite kött på benen" inför kommande uppgifter under veckan, och det känns ju ganska bra! Men om det var värt hela min eftermiddag/kväll.. det är frågan.

Det slog mig nyligen då jag preci kollade igenom några streetstyle intervjuver att många, iallafall några, har någoting på sig som kommer från ett annat land. Väskor från malaga och tröjor från london. Jag satt och tänkte och kom inte på så mycket som jag har från andra länder. Iallafall inget unkt. Några thailänska adidas tröjor och en gymnastiktröja från turkiet ät väll ungefär det jag äger, eller åtminstone använder ibland. Man kanske borde satsa mer på utrikesshopping?

Nåja, nog om det. I dag i skolan så var det inte bara plugg som gällde. Det hände nämligen en ganska rolig och förvirrad sak.. Alla har väl fått sms från ett okänd nummer någon gång? Men det är inte varje gång smsandet forsätter frammåt i 6 timmar..
   Jag sms:ade med någon, jag till en början, inte hade en aning om vem han var och samma kände han. "Du fanns i min telefonbok" ..intressant tyckte jag. Beskrivningar, funderingar, mms bilder och vardalig information ledde mig till en "lampeffekt" cirka 6 timmar senare. WOW. Det var han. Mr.D

             

"Pannbandet är min vänninas"

:)

Var? Drottningatan, Stockholm 17/9
Namn: Jessica
Vad har du på dig? Kängor från din sko och byxor från H&M. Jackan har jag gjort själv och väskan är från malaga. Som accessoar har jag ett pannband som är min vänninas.

Kulturnatten

Igår var den årliga kulturnatten i Västeårs. Konst, musik, dans, teater osv.. i stort sett allt som har med kultur att göra!

Jag läste nu i efterhand på programmet att det hade vart en utställning om modellkläder. Det lät intressant. Synd bara att man upptäckte det så sent som nu.

Lite utav det jag och mina vänner var på var en 2 timmars "tremans" teater, varav en klasskompis var med och spelade. Riktgt bra var det. Där efter blev det dans i konserthuset och efteråt det befann vi oss på VLT-torget där governour andy och vargpakten skulle spela.

Hela stan var upplyst och det var liv och rörelse ända fram till tolv slaget, då kulturnatten förövrigt avslutades för i år med ett par hej-dundrande fyrverkerier.

Idag är det söndag vilket innebär ganska mycket läxläsning. Mindre kul men ett måste. Hoppas alla haft en trevlig helg!


Music

Okej det här är inte en musik blogg men jag är en musik människa så det kommer bli lite musik emellanåt! I onsadgs va vi ju på coldplay och som en äkta nörd har jag suttit framför datron och lyssnat på massa coldplays musik i olika former, live, remixes, covers osv här kommer två covers av the scientist.

Det första klippet är Natasha Bedingfield, jag tycker att hon gör låten jätte bra faktiskt, väldigt vackert.




Det andra är Avril Lavinge och ärligt talat, varför är hon känd? Hon sjunger som en kratta. Lyssna och jämför med den innan, det är sjukt stor skillnad!



/ Emelie

Lördag

Idag ska jag åka och hälsa på mina släktingar så vi får se hur mycket som händer här i bloggen, jag trodde vi skulle åka på eftermiddagen/ kvällen men vi ska åka om 1 timma så min dagsplanering vart rubbad :P Jag ska försöka blogga lite under dagen men det beror på hur dagen blir, vet inte om jag ska sova kvar hos mina släktingar. Men idag ska som sagt hänga med min släkt, kanske övningsköra om jag vågar haha! Ha en bra lördag/ Emelie

Coldplay

I Ondags när jag och Sara va i stockholm så var vi på Coldplay och FY FAN VAD BRA DET VAR!! Okej det va bätte för tre år sedan tro det eller ej men det betyder inte att det va dåligt i onsdags det var fantastiskt! Det jag tyckte va bäst var låtarna från den nya plattan, även fast fix you var otroligt bra så toppade dom inte hur det var för tre år sedan. Inget kommer toppa det. Bäst var iaf, enligt mig, viva la vida och lovers in japan! 
 
Viva la vida




Lovers in japan


Vimmel i Stockholm 17/9

:)

:)

Dagens outfit by Sara

He he he..

Idag är det äntligen fredag! Efterlängtat? OM det är efterlängtat. Ikväll spelar kristian anttila i eskilstuna. Det hade inte vart helt fel att vara där.

Okej, så vad händer idag då? Jo, jag och emelie beger oss ut på stan för att fota lite Västeråsare. Sedan dyker väl Väskor del 2 upp senare skulle jag tro. Det blir kul!

Dagens outfit

Skor; H&M
Jeans; Nudie igen
Top; secondhand
Kofta: secondhand (som förövrigt kommer från h&m från början, cooolt)
Väska: även den secondhand


"Jackan är min mammas gamla"

:)

Var? Drottningatan, Stockholm
Namn: Emma Lundgren
Vad har du på dig? Skor från Vagabond, leggings och jackan är min mammas gamla. Tunikan kommer från indiska och väskan är också gamal.  

"Tröjan köpte jag i England"

:)

Var? Drottningatan, Stockholm
Namn: Yrsa
Kan du berätta vad du har på dig och vart det är köpt? Skor från DinSko, byxorna är från Rio och tröjan har jag faktiskt köpt i England. Jackan minns jag inte men väskan kommer från Poison.

Stockholm 17/9

Igår var vi i stockholm hela dagen och kvällen. Vi började med att försöka hitta människor som va villiga att ställa upp på bild och en kort intervju. Det visade sig vara svårare än vad vi trott, men vi kunde inte lämna stockholm utan några bilder. Trotts det kalla vädret och de stressade stockholmarna så skrapade vi tillslut ihop en bunt streetstyle foton. Bilderna kommer visas här i omgångar och vi börjar redan idag med två stycken så håll utkik!

Dagens outfit

Jeans by nudie
Tröjan är min mors, lindex
Stickad väst även den från lindex
Skor.. jag har inga skor på mig! Lutar åt converse i guess
Det var allt!



Då börjar man bli redo för lite äventyr då! Ikväll ska emelie och jag se coldplay i stockholm. Någon annan som också ska det? Det blir grymt hoppas jag. Undra hur Chris "dagens outfit" ser ut ikväll.. Ciao!

Väskor del 1

Det här kommer bli en serie i minst 4 delar som kommer prestenteras under den här veckan! Vi kommer ha en hel del serier, eller listor skulle man kunna kalla det, här på bloggen. Först ut är min väsk sammling, idag börjar jag med mina största väskor.

:)

Den här väskan köpte jag för två år sedan på H&M, lagom stor att ha till skolan fast priset va lite överdrivet, 800 kr för en väska, från H&M är lite väl enligt mig. Men det har jag fått igen för den är väl använd!

:)

Denna köpte jag på Indiska i vintras jag vet inte riktigt varför, antagligen för att den bara kostade 64 Kr.

:)

Den här köpte jag i sommras på friis&Co. Jag hade kollat in den ett tag sen så vart det rea så då slog jag till!

Hitta din stil

Hur bra vore det inte om man kunde få en alldeles egen rådgivning fån experter om mode och skönhet? Hitta saker till riktiga klipp-pris och få inspiration från kändisarnas olika stila? Kanske vill du ha samma bikini som Kristen Dunst hade nu i somras eller klänningen som Sienna Miller gled runt på i förra veckan?

Det är lite utav det som lockade mig till dessa tre shoppingsidor på internet. Visserligen är dom på engelska, men enligt dem själva så går det alldeles utmärkt att beställa hem till Sverige. Dessutom tar det bara 3-4 fyra dagar.

1. "What girls want" - http://www.style.com/
Riktigt fascinerad blev jag när jag besökte denna hemsida. De har deras alldeles egna blogg om både stil och skönhet. Trend rappraporter och videoinspelningar från världens alla modevisningar är något som iallafall inte jag skulle ha råd med att åka iväg på. Super smart med videoklipp! Som grädden på moset visas också streetstyle. Inspiration gott folk!

2. "Latest trends, fashion and beauty availble to buy now" - http://www.styliefinder.com/
Denna sida har gjort succsé och sägs är påväg att konkurera ut style.com. Till skillnad från style så utgår man här mer från shoppingen. Varierande priser, allt från 150 svenska rikslader till 5000+. Det finns alltså något för alla plånböcker. Dessutom är urvalet väldigt varierat det med. Få inspiration från din favorit kändis eller fråga "the team" om rådgivning. Jag kommer utan tvekan shoppa här inom en snart framtid då pengarna rullar in.

3. "The online fashion store" - www.asos.com
Då de två andra engelska shoppingsidorna är utformade endast för kvinnor, så har denna även en mankollektion. Heja asos!  Även här kan man "get the look" och leta reda på kläder utifrån designers. Imponerande att dom säljer det svenska märket J. Lindeberg. Även kända märken som dolce & gabbana, Meghan och America Retro 1921 säljs här. Något dyrare jämfört med stylefinder. Kaske är denna sida något för dem som verkligen vet vad dom söker.

Hoppas ni uppskattar dessa hemsidor. Och med dethär blogginlägget kan jag nu förklara bloggens första "Dagens trend-tips" avklarat.

Nu måste jag stänga ner datorn och åka iväg och repa tillsammans med emelie och sophie. Det var ett tag sen sist och det ska bli riktigt kul! Ha en bra fortsatt dag, och en trevlig kväll ;)

See more from Alexander McQueen
Väldigt trendig klänning från stylefinder.com av märket Alexander McQueen £1.915. (Motsvarar ungefär 1.700 kronor)

Sara "sarizzle" Cederborg

Emelie

Okej jag har som Sara nämde tidigare vart nervös över den här stunden typ hela dagen, jag vet inte varför. Eller jo det gör jag, jag har nämligen föreställt mig att vi mitt från ingenstans ska få typ 1534 läsare, minst och alla kommer klaga på min stavning och ja allt som skulle kunna vara fel. 

Men nu till saken, vem är jag? Och varför gör jag det här? Jo mitt namn är Emelie och jag är 18 år jag brukade spela fotboll på fritiden men så är det bara inte längre, lite tråkigt är det fotboll är ju kul, men så kände jag tyvärr inte på träningarna. Annars så är jag med mina vänner och min pojkvän, jag ska snart börja träna igen, gymma kanske? Jag vet inte vad men träna måste jag göra för annars så fungerar jag inte. Jag gillar också att baka när jag har tid över och att sy. Jag gillar att skapa saker och se resultat, att jag själv har åstakommit något som går att se och ta på. 

Och nu till varför jag gör det här, jo det kan verka en aning ytligt men jag tycker verkligen om kläder, skor, väskor, smycket och streetstyle så på nått sätt kändes det ganska så självklart att min projektarbete skulle handla om något sånt. För för mig är kläder inte bara något man har på kroppen för att slippa frysa, det är ett intresse. 

Vi ska försöka bjuda på lite bilder på våra egna personliga klädstilar. Nu är det så att jag inte har några speciellt nya bilder men så här såg jag ut förra vintern:

:)

Sara - Vem är jag? och vad gör jag här?

Herregud.. hur ska jag inleda min första presentation? Ni vet väll att det är de två första minuterna som avgör hur folk uppfattar en som individ? Två minuters läsning av detta inlägg kommer alltså ge er en uppfattning om hur jag är, hur jag ser ut och vad jag gör här. Jag är minst lika nervös som emelie påstod att hon var idag i skolan. Dethär är faktiskt stort! Det här ska bedömmas och godkännas. Hur ska jag kunna få er att besöka denna sida, en, om inte flera, gång/gånger till?

Jag heter iallafall Sara. Det vet jag. Jag är arton år och har alltid (så länge jag minns) älskat allt som har att göra med kläder skor smycken hår osv osv.. Jag har ingen aning om hur många skor jag äger. Jag älskar skor. Jag gillar att läsa andras bloggar och få tips om olika saker. Inspiration är kul!

Detta är iallafall mitt och min kompanjon (hihi) Emelies projektarbete nu i årskurs tre. Då vi båda funnit att våra intressen går hand i hand så kunde vi inte komma på något bättre projektarbete än just detta. Något vi bemöter varje dag, något vi är intreserade av, något som kallas Streetstyle. Unika personer och klädstilar, mode och trend, tips och idér.. det är nog därför vi gör dethär som projektarbete.. det är något vi skulle vilja läsa om, och vi hoppas att det är något ni saknar!

Man kan tycka att jag är "estetisk". Jag gillar att fotografera, jag har dansat, musik är en stor del av mig och jag spelar själv gitarr. Jag som person är väldigt utåtriktad. Gillar att underhålla andra. Ett skratt förlänger livet, visst? När jag inte gör något av det så pluggar jag, umgås med mina vänner, repar med bandet och bloggar/sitter vid datan 8)

Jag är ganska jordnära. Eller.. egentligen vet jag inte om jag förstått ordet jordnära i helthet? Mina favorit färger är beige, brun, vitt, grått, olivgrönt.. ja, jordnära färger! Blommigt eller cleant.. Neutralt eller skrikigt! Ibland önskar jag att jag levde på 50-talet.

Nu har jag verkligen skrivit mycket om allt och ingenting. Dethär ska alltså föreställa min presentation för att ni ska få ett "humm" om vem jag är och vad jag gör här. Kanske förstår ni, kanske inte. Vilket som så kommer dethär bli grymt kul och ni anar inte vad ni har att se fram imot. Om det är något ni undrar om finns alltid vår mejl! Allt är intressant. [email protected]

Vi kommer såsmåning om utöver streetstylefoton och intervjuver publicera "Dagens outfit". Eftersom detta är det första inlägget så laddar jag upp en bild, någon vecka gammal. Såhär kan jag se ut iallafall!

  

Nu får det räcka för idag. Håll ögonen öppna, det finns så mycket mer att upptäcka. Puss, tja!

Domedagen är kommen..

"Ääääntligen" skriker alla tjejers, och killars, inre hjärtan! Bloggen har öppnat. Projectstyle kan härmed förklaras som en blogg. Aktiv? Kommer att bli.. det kan vi lova!

Här nedan följer ett smakprov på fem villiga tjejer som ställde upp på att bli fotade i ljushallen på rudbeckianska gymnasiet i Västerås (som förövrigt är Sveriges första gymnasium, coolt va?)

Glöm inte bort att vi verkligen skulle uppskatta om folk ville ställa upp på ett "repotage" Alla är unika, det ska vi bevisa


:)

:)

:)

:)

:)

Detta var ett litet smakprov på hur det kommer att se ut i fortsättning på projectstyle.blogg.se
Hör av er! Ciao

Project style

Vi är i själva verket två 18 åriga tjejer som är inne på vårt tredje och sista år på gymnasiet och detta är vårt projektarbete som vi kommer att hålla på med fram till vår. Kanske fastnar vi för det för mycket, vem vet?!
   Alltså.. för att klargöra allt detta med projectstyle så kanske det vore lämtligt att även förklara det från ett skolperspektiv, dvs..

Varför gör vi dethär?
Hur hade vi tänkt lägga upp det?
Hur ska det presenteras?

- Vi gör dethär dels på grund av att det är detta vi är intreserade av. Vi vet genom erfarenhet att ett projektarbete bör vara något man vill jobba med. Denhär bloggen ska också blir någonting vi själva saknar att läsa. Därför är det viktigt för oss att också få höra vad ni vill läsa. Alla förslag är bra! [email protected]

- Hur vi ska lägga upp det var ganska enkelt då vi tänkte efter. En blogg.. Vi läser bloggar varje dag. Vi skriver blogg varje dag. Det som dock kan vara svårt är att på något sätt göra det seriöst. Inga gramatisk stavfel, rad byten, egna åsiker osv. Självklart är det något vi tänker på.


- Presentationen kommer först och främst hamna här i bloggen. Det är här bilderna publiceras, det är här tankar och funderingar samlas och det är också här vi jämför t.ex olika städer. Själva presentationen som är mer induviduell kommer att ske med hjälp av en loggbok.



Project style


Detta är ett projektarbete som vi ska arbeta med nu under 3:an. Vi tänkte berätta lite om upplägget. Vi har tänkt att det ska handla om streetstyle, hur är den i Västerås jämfört med Stockholm? Är vi som en myras piss i havet på stilfronten, eller är vi fantastiska? Det är vad vi har tänkt undersöka. En hel del intervjuer och tips kommer också att dyka upp. Sedan så vill ju vi såklart ha eran hjälp, känner ni någon som har grym stil som vi bara måste intervjua? Eller har du en klockren stil som du vill dela med dig av? Isåntfall maila oss på [email protected]. Bloggen kommer att starta 15/9!
/Sara och Emelie


RSS 2.0